Chinli®-Tuina, Chinese lichaamsmassage

Chinli®-Tuina, Chinese lichaamsmassage

Wat is Chinli®-Tuina?

Chinli®-Tuina is een van de in de Traditionele Chinese Geneeskunde gebruikte therapieën, naast acupunctuur en kruiden. Deze thrapievorm kent heel veel verschillende massagetechnieken die toegepast worden op het lichaam. In China wordt deze massage (Tuina) al duizenden jarenin de ziekenhuizen toegepast. 

Chinli®-Tuina, Chinese lichaamsmassages stimuleren en reguleren het meridiaan-syseem waardoor de energie- en bloeddoorstroming in balans wordt gebracht zodat blokkades worden opgeheven. Meridianen zijn kanalen waardoor Qi (energie), bloed, voedingsstoffen en informatie stromen. Blokkades in dit systeem veroorzaken, volgens de Chinese Geneeskunde, ziektes en geestelijke onbalans. Door Chinli®-Tuina, Chinese lichaamsmassages komen lichaam en geest weer in balans, verminderen en verdwijnen klachten en wordt de gezondheid bevorderd.

De massages zijn zowel preventief als voor genezing te gebruiken. Bovendien gebruiken ze tijdens deze massages vaak ondersteunende therapievormen zoals, Cupping, Moxa en Guasha. Cupping is een methode waarbij de huid vacuum wordt gezogen, Guasha is een schraaptechniek, waarbij met een speciale steen over de huid wordt geschraapt en Moxa is een techniek waarbij met het kruid Beivoet warmte in het lichaam wordt gebracht. Al deze technieken worden al vele duizenden jaren met goede resultaten toegepast in de Chinese Geneeskunde. 

 

 

 

 

 

 

 

 

VOETREFLEXTHERAPIE ZWANGERSCHAP EN GEBOORTE

Zwangerschap en geboorte massage

Zwanger zijn heeft iets speciaals, er groeit een uniek wezentje in jouw buik. De periode van zwanger zijn daar wil je natuurlijk zoveel mogelijk van kunnen genieten. Zwangerschap en geboorte massage kan daarbij een goede ondersteuning zijn. Zwangerschap en geboorte massage is een veilige en aanbevolen therapie voor moeder en kind. 

Refelxzonebehandeling

Zwangerschap en geboorte massage kan tijdens de zwangerschap preventief worden ingezet, maar ook bij specifieke klachten (in overleg met de verloskundige of de gynaecoloog). Daarnaast is de refelzonebehandeling ook zeer ontspannend. Ook na de bevalling kan reflexzonetherapie het lichaam helpen om de balans sneller te hervinden. 

Refelxzonetherapie kan goed ingezet worden om specifieke zwangerschapsklachten te verlichten zoals:

 • Aanhoudende misselijkheid
 • Vermoeidheid
 • Beginnende hypertensie
 • Verkoudheidsklachten
 • Obstipatie
 • Spataderen en aambeien
 • Vocht vasthouden in de enkels (veroorzaakt door zwangerschapshormonen)
 • Rug-, heup-, lies- en bekkenklachten
 • Terugkerende blaasontsteking
 • Keren van de baby bij stuitligging
 • Bevorderen van de weeënactiviteit na de uitgerekende datum
 • Behandeling bij postnatale depressie of ter voorkoming hiervan na een postnatale depressie bij een vorige zwangerschap
 • Bij een postpartum uitputting en/of depressie

CHINESE VOETMASSAGE CHINFLEX

Chinflex - Chinese voetmassage een weldaad voor lichaam en geest

Chinflex® is een massage die gebaseerd is op de oude originele Chinese voetmassage principes. De Chinezen passen voetmassages, met zeer goede resultaten, al bijna 4000 jaar toe. Hun kennis op dit terrein is dan ook ongelooflijk. Ze gebruiken deze massages tot op hoge leeftijd, om hun gezondheid te behouden of als er klachten zijn deze te verminderen.

De succesformule van Chinflex® (Chinese voetmassage)

Het grote succes van Chinflex® Chinese voetmassage ontstaat doordat in een massage twee systemen tot één geheel gecombineerd worden.

 1. De zones op de voeten worden gemasseerd. Het heel lichaam, dus alle organen, spieren en weefsels, is weerspiegelt in de voeten. Door de zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan. Hierdoor kan het orgaan beter functioneren.
 2. De meridiaanbanen en acupunctuurpuntenop de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd. (Meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoorze het hele lichaam van energie kunnen voorzien).

De combinatie van deze twee systemen plus het feit dat er hele prettige, ontspannende, intensieve massage technieken toegepast worden op knieën, onderbenen en voeten, maakt deze Chinese voetmassage tot een ongekende weldaad.

Bovendien heeft u als klant de mogelijkheid om te kiezen voor een voetenkruidenbad voor aanvang van de massage. Dit kruidenbad zet het ontgiften in gang en vermindert door de speciale kruiden ook spier- en gewrichtsklachten.

De resultaten

Tijdens een ontspannende Chinflex® Chinese voetmassage komen lichaam en geest volledig tot rust en wordt de energie doorstroming in het lichaam gestimuleerd. Na afloop voelt men zich ongekend ontspannen, fit en vitaal.

Chinflex Professional

De massages bestaan steeds uit een combinatie van voeten/benen, handen/armen en de oren.

Door via drie verschillende typen reflexzones te werken wordt het lichaam en de geest op verschillende manieren geprikkeld. Het lichaam en de geest zijn hierdoor nog gemakkelijker te bereiken waardoor de kans op resultaat groter is. Bovendien is het ontspannende effect intensiever.